Notes160x600
Rollup
Pismeni rad ovog dječaka je rasplakao cijeli region: Stojim po strani i dođe mi da plačem kad vidim kako živimo

Pismeni rad ovog dječaka je rasplakao cijeli region: Stojim po strani i dođe mi da plačem kad vidim kako živimo

Finansijska situacija u regionu je ista za sve, a bez ikakve sumnje je da je uvijek najteže roditeljima koji imaju malu djecu, a nemaju stalno zaposlenje.

Tužna realnost je da je takvih porodica zaista mnogo, a nedavno je pismeni rad jednog učenika, koji ima samo šesnaest godina i živi u Srbiji privukao veliku pažnju, te je dokazao da sve ono što se događa u jednoj porodici itekako jako dobro primjete i djeca, iako nam se ponekad čini kao da se sve to što se dešava njih uopšte ne dotiče.

Taj dječak je u svom radu govorio o situaciji koja vlada u njegovom domu, a kao inspiraciju je iskoristio temu „Stojim po strani i posmatram“. Govorio je o torturama kroz koje njegovi roditelji prolaze svaki dan, te koliko je ogorčen njegov otac, koji ne može da pronađe posao, te sve pada na leđa njegove majke koja je godinama postala glavni oslonac cijele porodice.

Govorio je i o omladini, te o uzorima koji se nameću djeci, te kako se djevojčice sve više ugledaju na djevojke niskog morala, sponzoruše i starlete,a  dječaci sanjaju o tome da postanu kriminalci kako uviđaju i sami da jedino oni mogu da postanu uspješni i da se obogate.

Ovaj dječak je iskazao koliko se nemoćnim osjeća naspram sistema za koji zna da ga se može promijeniti, ali da je prije toga neophodno da narod nauči da bude ujedinjen. Do tad, svi pozitivci, buntovnici ostat će sa strane, da posmatraju, te da samo slijepo vjeruju da će jednog dana da stigne i za nas ono bolje sutra.

Komentari