Notes160x600
Rollup
Pijani sveštenik i još jedan muškarac vrijeđali vjernike ispred džamije

Pijani sveštenik i još jedan muškarac vrijeđali vjernike ispred džamije

Pravoslavni sveštenik i još jedan muškarac uhapšeni su zbog vrijeđanja vjernika pred džamijom u banjalučkom naselju Vrbanja. Očevici tvrde da je jedan od njih imao i nož, prenosi BIRN.

U Centru javne bezbjednosti (CJB) Banja Luka su rekli da se hapšenje dogodilo 40 minuta poslije prijave te da se tužilac izjasnio da nema elemenata krivičnog djela.

Saznajemo da su uhapšeni sveštenik Bojan Pačavra i Ljubiša Božić. Protiv njih će biti podnesena prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira. Prema pričama očevidaca, do incidenta je došlo oko 22.15 sati.

“Čuo sam da su došli sa automobilom od sveštenika i da su se parkirali u blizini džamije. Odmah su ušli u dvorište džamije i počeli da vrijeđaju i dobacuju ružne riječi vjernicima. Navodno, jedan od njih je sve vrijeme držao nož u ruci. Komšija mi je rekao da je jedan od njih pravoslavni sveštenik, ali da ne zna da li ima parohiju“, ispričao je jedan od mještana banjalučkog naselja Vrbanje.

Po njegovim riječima, prisutni su se uznemirili jer se vidjelo da su obojica bili pijani te da su strahovali da nekog ne povrijede. Dodao je da je policija pozvana nakon što su oni otišli.

Policajci su oko 23.00 sati pronašli i uhapsili Pačavru i Božića, koji su i tada bili u veoma pijanom stanju.

 

 

Komentari