Notes160x600
Rollup
Ovu poruku je poslala svojoj šefici, a cijela Srbija bruji o njenom odgovoru: Zaprepastit će vas njena hladnoća

Ovu poruku je poslala svojoj šefici, a cijela Srbija bruji o njenom odgovoru: Zaprepastit će vas njena hladnoća

Nedavno je jedna slika počela da kruži društvenim mrežama, nakon što ju podijelila jedna radnica koja je imala smrtni slučaj u porodici, pa se odlučila javiti svojoj šefici kako bi joj javila da neće moći biti u mogućnosti da dođe na posao u ponedjeljak. Ono što je sve šokiralo, bio je odgovor njene šefice koji je glasio samo „ok“.

Djevojka koja je ostala zaprepaštena kao i svi ostali joj je namjerno naglasila da zaista nije sramota da se nekome izrazi saučešće, što je šefica tek onda i uradila. Ova prepiska se prvo pojavila na Twitteru, a komentari korisnika na ovim društvenim mrežama su razumljivo bili itekako oštri i puni osuđivanja za ovu ženu sa druge strane veze. Njihova prepiska je izazvala brojne komentare, a očekivano, nije se tu našao nijedan koji je razumio zbog čega je šefica reagovala tako bezosjećajno.

Ipak, ovo je još samo jedan odraz kakva je situacija u regionu kada su u pitanju radni odnosi, te koliko šefove više nije briga za njihove radnike, na čijim leđima leži budućnosti njihove firme, ali oni to očigledno ne razumiju, nego misle da su svi konci i autoritet u njihovim rukama. Ipak, uvjerit će se jednog dana, kada im svi daju otkaz i potraže bolje mogućnosti u inostranstvu, da se malo toga može postići ako ne radite kao kolektiv.

Što se tiče ove situacije, manjak ljudskosti danas nas nikad neće prestati šokirati, ali izgleda da je vrijeme da se naviknemo da živimo u takvom vremenu i da nemamo izbora osim da se naviknemo.

Komentari