Notes160x600
Rollup
Ovu opasnu namirnicu stalno svi jedemo: Skoro uvijek je na sniženju, pa je kupujemo

Ovu opasnu namirnicu stalno svi jedemo: Skoro uvijek je na sniženju, pa je kupujemo

Svi će se složiti da je riječ o itekako ukusnoj namirnici, ali se u njoj prečesto nalaze tragovi hormona, otrova, fekalnih materija, kao i brojnih pesticida.

Naime, namirnica koja je tako često na sniženju, da je svi kupujemo stalno, a rijekto će vas ko upozoriti koliko je zapravo štetna za vaš organizam jesu viršle. One se prave od otpada životinjskih organa, kostiju, hrskavice, kostiju, crijeva, nerava, kao i drugih nejestivih dijelova organa kojih se proizvođači nerado odriču, pa ih tako iskorištavaju na ovaj način.

Sprovedene su detaljne studije koje su istraživale povezanost ove namirnice sa pojavom kancerogenih oboljenja, a rezultati do kojih su stručnjaci došli bili su zaista poražavajući. Svjetski fond za istraživanje kancerogenih oboljenja je naveo da bi ovu mesnu prerađevinu trebalo što prije izbaciti iz svakodnevne ishrane, ako želite da sačuvate svoje zdravlje.

Nažalost, nije stvar samo u viršlama, nego i u drugim prerađenim mesnim proizvodima, kao što su kobasice, paštete, šunke i ostale mesne „poslastice“ koje su fabrički upakovane. Najgore od svega jeste što su ove namirnice omiljene među djecom pa tako su i oni najmlađi izloženi opasnostima koje im prijete. Zbog toga, posebno ako imate malu djecu, vrijeme je da zamijenite ove proizvode i namirnice sa nekim drugim.

Naravno da niko ne govori da trebate u potpunosti da izbacite meso iz svoje ishrane, ali ipak, izbjegavajte u velikim količinama da koristite bilo koji proizvod koji je prerađen fabrički, kako tu završe oni manje kvalitetni dijelovi mesa, u kojem nema hranjivih komponentni koje su vašem tijelu neophodne.

Komentari