Notes160x600
Rollup
Ovo su granični prelazi koje trebate izbjegavati zbog gužve

Ovo su granični prelazi koje trebate izbjegavati zbog gužve

Ovoga jutra na putevima u BiH nisu zabilježeni duži zastoji u odvijanju saobraćaja. Vozi se po suhom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila.

Zbog visokih dnevnih temperatura zraka, vozače savjetujemo da duža putovanja planiraju u jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko ipak putuju tokom dana, da prave češće pauze.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na autoputu A-1 nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.

U toku su sanacioni radovi na dionici M-5 Tranzit kroz Sarajevo. Saobraćaj je obustavljen za teretna vozila preko 3,5 tone najveće dopuštene mase i autobuse, dok ostala vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz povremene obustave saobraćaja do 30 minuta.

Do kraćih zastoja dolazi i na ostalim dionicama gdje se izvode sanacioni radovi, a izdvajamo putne pravce: Lašva-Topčić Polje, Čapljina-Ljubuški, Priboj-Simin Han, Banja Luka-Čelinac i Ključ-Sanski Most.

Zbog tehničkih problema na sistemu u Hrvatskoj, granični prelaz Velika Kladuša-Maljevac, otvoren je samo za državljane Europske Unije.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Prisika, Doljani i Bosanski Brod, a trenutna zadržavanja su oko 30 minuta. Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Komentari