Notes160x600
Rollup
OVO ĆE VAS POTRESTI – DŽEJ KONAČNO ISPRIČAO PRIČU O NASTANKU PJESME “NEDELJA”!

OVO ĆE VAS POTRESTI – DŽEJ KONAČNO ISPRIČAO PRIČU O NASTANKU PJESME “NEDELJA”!

26 godina nakon njenog nastanka, Džej Ramadanovski odlučio je da podijeli potresnu priču o tome kako je nastala jedna od njegovih najpoznatijih pjesama “Nedelja”.  Poznato je da je Džej proveo veliki dio djetinjstva u popravnom domu, ali do sad nismo znali da je baš tamo nastala jedna od njegovih najpoznatijih pjesama.

Kako priznaje Džej, ova je pjesma autobiografska i nastala je 1991. godine kada je Džej objavio album „Ko se s nama druži“.

Pjesma je nastala u teškim trenucima. Džej je snimao novi album, imao je gotovu pjesmu, ali mu je falio refren. Tada se odlučio obratiti poznatom licu iz svijeta tekstopisaca Marini Tucaković i ispričati joj svoju priču iz popravnog doma.

Džej je tamo proveo dobar dio djetinjstva. Kada bi bio dobar, kada ne bi pravio probleme, davali su mu dozvolu da ide kući, a u suprotnom je morao ostati u domu.

Pjesma je zapravo o danima kada nije dobio dozvolu da izađe iz doma. Marini je trebalo svega deset minuta da napiše refren pjesme koja je postala hit za sva vremena.

Komentari