Notes160x600
Rollup
Ovako ćete imati blistavo čistu sudoperu i posuđe: Ona za to koristi samo jednu namirnicu, a nikad ne biste pogodili o čemu se radi

Ovako ćete imati blistavo čistu sudoperu i posuđe: Ona za to koristi samo jednu namirnicu, a nikad ne biste pogodili o čemu se radi

Kada je riječ o održavanju higijene u našim domovima, bez ikakve sumnje je da je ubjedljivo najteže to održavati u kuhinji i u kupatilu, gdje se sve ponovo zaprlja skoro rekordnom brzinom, bez obzira na to što vi uvijek uložite maksimalni trud, nadajući se da će te površine što duže da ostanu tako čiste.

Ipak, prije nego odustanete bez borbe, u današnjem članku vam donosimo jedan trik za koji mnogi smatraju da bi ga svako trebao da zna. Naime, tajni sastojak pri održavanju ovakvih površina jeste ustvari brašno. Koliko god da vam se na prvu to čini bizarnim ili nevjerovatnim, mnogi se kunu da ovaj način funkcioniše, pa zbog toga nema razloga da ga i vi ne isprobate.

Prvo što trebate uraditi jeste da operete sudoperu nekim sredstvom kao što biste to i inače uradili, dovoljno je da iskoristite obični deterdžent za pranje suđa. Prebrišite svoju sudoperu krpom i dobro je posuši, a tek kad ste u potpunosti sigurni da se sve osušilo, onda na to nanesite brašno.

Nema potrebe da pretjerujete s tim i da nanosite veliki sloj brašna, nego dobro raspodijelite tu količinu. Polirajte nekom krpom svoju sudoperu, onako kako biste to učinili pri pranju automobila. Poslije ovoga, svaki dio u kojem se dosad skrivala prljavština će biti blistavo čist, a već poslije prvog čišćenja, rezultati će vas ostaviti bez teksta.

Kada isprobate ovaj trik, obavezno svoja iskustva podijelite s nama, te i drugim čitateljima pomozite oko odabira trikova i metoda za svakodnevno održavanje higijene u našim domovima.

Komentari