Notes160x600
Rollup
Ovako ćete da prizovete sreću, ljubav i brdo novca u svoj život: Figurica slona bi trebala da bude u ovoj prostoriji u vašem domu

Ovako ćete da prizovete sreću, ljubav i brdo novca u svoj život: Figurica slona bi trebala da bude u ovoj prostoriji u vašem domu

Filozofija Feng Shuija je nešto čega se mnogi danas pridržavaju, a od nedavno je počela da postaje sve popularnija i na našim prostorima, posebno kod poznatih i javnih ličnosti.

Naime, po onima koji zagovaraju ovu filozofiju, predmeti i njihov raspored u vašem domu itekako može da utječe na pozitivne, ali i negativne stvari u svakodnevnom životu, a dok su neki predmeti itekako dobri za našu psihu, te dok oni privlače pozitivnu enegiju u naše života, ima i onih koji rade upravo suprotno od toga.

Jedno od najpopularnijih stanovišta ove filozofije jeste da držanje figurica slonova u kući ima moć da privuče pozitivne stvari i okolnosti u vaš život, te da trebate imati one na kojima slon ima podignutu surlu, kako to predstavlja uspjeh. Ukoliko ovu figuricu čuvate u spavaćoj sobi, to će da privuče ljubav u vaš život, dok će u blizini ulaznih vrata da privuče sreću za sve ukućane.

Postoje i brojna vjerovanja i u drugim kulturama, koje smatraju da slonn simbolizira mudrost, razum, energiju i snagu, te da privlači i novac u kuću. Brojni narodi također ove figurice drže pored ulaznih vrata, ali naravno postoji tu više varijanti, koje možete istražiti ukoliko ste entuzijastični oko ovakvog uređenja vašeg doma.

Što se tiče naše kulture, kod nas je zastupljeno da u kuću sreću donosi bubamara, ali i cvrčak, koji ako se pojavi u vašoj blizini ukazuju da vas u skorijoj budućnosti čeka neki događaj koji će vas usrećiti i koji će biti jako ugodan za vas. Šta vi mislite o ovakvim vjerovanjima?

Komentari