Notes160x600
Rollup
Ovaj recept vam nijedan pekar neće otkriti: Tijesto će vam svaki put da bude savršeno

Ovaj recept vam nijedan pekar neće otkriti: Tijesto će vam svaki put da bude savršeno

Ukoliko ste previše puta imali loše iskustvo sa tijestima, u današnjem članku vam donosimo recept za koji vam garantujemo da će vam postati omiljen čim ga isprobate.

Sastojci

Ono što vam je potrebno za pripremu jeste, naravno, jedan kilogram brašna, 200 ml jogurta, 500 ml mlakog mlijeka, dvoje jaja, dvije male kašike soli, jedna mala kašika šećera, te jedna kocka kvasca.

Priprema

Prvo stavite brašno u veću posudu, a u sredini napravite udubljenje, u koje ćete da dodate malo mlakog mlijeka, te tu izmrvite kvasac prije nego sve pospete sa malom kašikom šećera. Nakon toga je potrebno da ostavite kvasac da se napuše. Prekrijte tijesto krpom i ostavite da odstoji dok ne naraste. Kada dovoljno odstoji, dobit ćete tijesto od kojeg možete da pravite koje god pecivo poželite, pogače, kiflice ili nešto sasvim drugo.

Naravno, u slučaju da ne potrošite cijelo tijesto odmah isti dan, slobodno ga možete prebaciti u neku manju posudu i ostaviti u frižideru, gdje može stojati nekoliko dana, pa ga možete upotrijebiti i narednih dana, što je jako korisno, posebno ako su radni dani, a vama treba da nešto na brzinu napravite kad se vratite kući.

Ovaj recept je jako omiljen među kuharima i pekarima, ali opet, kako su neki jako sebični kad su u pitanju recepti, nije veliko čudo što za njega rijetko ko zna, iako je riječ o zaista kvalitetnom receptu, te su male šanse da baš vama neće biti uspješan. Ipak, praksa je ključ svega, tako da neka vam ne bude mrsko da eksperimentišete.  

Komentari