Notes160x600
Rollup
Ovaj genijalni trik bi svaka domaćica trebala da zna: Ako vam se tkanina zalijepi za peglu, rješenje imate u svojoj kući

Ovaj genijalni trik bi svaka domaćica trebala da zna: Ako vam se tkanina zalijepi za peglu, rješenje imate u svojoj kući

Sigurno je da se skoro svima barem jednom u životu desilo da im se tkanina zalijepi za peglu, a najčešće se to dogodi pripadnicama ženskog spola i njihovoj svilenoj ili lepršavoj, ljetnoj odjeći.

Razlog iz kojeg se to najčešće dešava jeste što niste adekvatno prilagodili temperaturu vaše pegle za tu vrstu tkanine, a to je najteže odrediti kod tek kupljenih pegli, ako nemate iskustva s nekom sličnom ili ako niste dovoljno oprezni i pažljivi po tom pitanju. Ipak, najsigurnije je uvijek da ostavite na najmanjoj mogućoj temperaturi, a tek onda da istu povećavate polako.

Ako vam se ipak dogodi da vam se prilikom peglanja tkanina zalijepi, postoji odličan trik koji će vam pomoći da vam to barem ne uništi i peglu, a sve što vam treba za ovaj trik jeste pasta za zube. Naime, ako je nanesete na površinu gdje se zalijepila tkanina, te ako je ostavite da odstoji barem 10 minuta, onda kad mokrom pamučnom krpom pređete preko pegle, skinut će se tako i ostaci tkanine.

Na ovaj način biste trebali u potpunosti da očistite ploču svoje pegle, pa tako slobodno ponavljajte postupak ako vidite da su ostali neki ostaci. Ako zanemarite te sitne tragove, mogli biste u budućnosti da ponovo oštetite neki drugi komad odjeće, zbog čega vam je najbolje da ponavljate ovaj postupak sve dok ne skinete i posljednji trag.

Nakon što se pegla osuši sama od sebe, spremna je za novo peglanje, ali ovaj put budite nešto pažljiviji, kako ne biste ostali bez ostatka odjeće u svom ormaru.

Komentari