Notes160x600
Rollup
Otišla je kod doktora misleći da je prehlađena, a onda se zaledila: Djevojci (23) saopštili da su je minute dijelile od smrti

Otišla je kod doktora misleći da je prehlađena, a onda se zaledila: Djevojci (23) saopštili da su je minute dijelile od smrti

Lili Okonel je Australijanka koja ima 23 godine, te koja je prošlog decembra otišla u bolnicu misleći da je muči obična gripa, a onda je ostala zaleđena kad su joj doktori saopštili da su je minute dijelile od sigurne smrti. Naime, poslije slavljenja Božića sa svojom porodicom, Lili je primjetila da joj se na licu pojavio jako neobičan osip, a počela je ubrzo poslije toga i da povraća, pa je otišla u bolnicu.

Tamo su je hitno prebacili na odjeljenje intenzivne njege, gdje su joj dijagnostifikovali Meningokoknu bolest. Naime, u tim trenucima, intervencija je bila jedino što je moglo spasiti život ove mlade djevojke, a da je oklijevala s tim da ode ljekaru, sigurno je da ne bi njeno tijelo uspjelo s tim da se izbori samo. Uspjela je preživjeti, ali i dalje se muči sa renalnom i nadbubrežnom insuficijencijom. Ova bolest i stadijum do koje je došla prije nego su je doktori otkrili je nažalost u potpunosti uništila njene bubrege, zbog čega svakog drugog dana Lili provodi pet sati na dijalizi.

Ipak, možda bi se njena sreća uskoro mogla okrenuti, kako će uskoro da ide na transplantaciju bubrega, a donor će da bude njena rođena sestra. Ljekari su optimistični i smatraju da bi operacija trebala da bude uspješna, te da bi Lilino tijelo trebalo da prihvati novi organ.

Nažalost, mnogi mladi ljudi koji primjete neobične pojave na svom tijelu ignorišu te pokazatelje, te ne potraže pomoć dok nije prekasno, što je najveći razlog zbog čega ih se kasnije ne može ni spasiti.

Komentari