Notes160x600
Rollup
One imaju moć generiranja pozitivne energije: Biljke koje bi svako trebao da ima u svom domu

One imaju moć generiranja pozitivne energije: Biljke koje bi svako trebao da ima u svom domu

Drevno učenje Feng Shuija smatra da neke domaće biljke imaju zaista nevjerovatnu sposobnost da generišu pozitivnu energiju.

Naime, prema ovoj filozofiji, biljke su sposobne da zaista dramatično promijene život jednog čovjeka. Osim što osiguravaju ljudima pozitivnu energiju, isto tako mogu da utječu na različite životne aspekte, kao što su finansijska situacija, zdravstveno stanje, pa tako s vama u današnjem članku dijelimo koje to biljke imaju posebnu moć.

Lavanda

Ova biljka je oduvijek simbol ljubavi i čistoće, a i najbolji je lijek za sve one koji pate od lošeg raspoloženja, depresije i nesanice. Ona pomaže da zaspite i uz to izvanredno smiruje. Čim prije stavite cvjetni lonac sa ovom biljkom u svoj dom, nećete pogriješite.

Krasula

Ovu biljku još nazivaju i biljkom novca, kako pozitivno utječe na posao, a vlasnicima uvijek osigurava bolju zaradu. Odličan je izbor za dekoraciju ureda, a u nekim azijskim zemljama se čak prenosi s koljena na koljeno.

Metvica (menta)

Ovo je jedna od najaromatičnijih biljaka, ali jedna i od najljekoviitijih. Menta posjeduje učinak koji će djelovati osvježavajuće na vaš cijeli organizam,a osim što će poboljšati vaše pamćenje, oslobađa i od umora.

Aloe Vera

Ova biljka je svima poznata, kako se u kozmetici i medicini jako često koristi. U Rusiji je poznata i kao eliksir mladosti, a i stari Egipćani su smatrali da je ovo biljka besmrtnosti.

Jasmin

Mirisni grm blistavo bijelih cvjetova ga s pravom čini kraljem cvijeća, a smatra se da oni koji u svojim domovima drže ovu biljku, da su sretniji i da utječe na njihovu komunikativnost i otvorenost.

Komentari