Notes160x600
Rollup
Ona je bila prva supruga Radeta Šerbedžije: Razlog zbog kojeg su se rastali će vas rasplakati

Ona je bila prva supruga Radeta Šerbedžije: Razlog zbog kojeg su se rastali će vas rasplakati

Sa samo 23 godine, Rade Šerbedžija se oženio sa Ivankom, iz Zagreba, koja je bila graciozna balerina koja je zarobila njegovo srce odmah kada ju je prvi put ugledao. Oboje su jedva bili napunili 23 godine i bila je to ona prava mladalačka ljubav, o kojoj se pišu pjesme, ali koja nažalost, nije mogla da opstane.

On je odmah potom bio angažovan u gradskom pozorištu koje se zvalo Gavella, a tu je igrao Hamleta i Ričarda Trećeg, dok je Ivanka postala plesni koreograf u Zagrebačkom pozorištu mladih. U braku su dobili i dvoje djece, kojima su dali ime Lucija i Danilo. U vremenu kada je postao otac, iza sebe je imao dosta glumačkog iskustva, kojim se ponosio, ali sa rastom njegove slave i popularnosti, njegov brak se počeo urušavati.

1992. godine u pjesmi Hamlet mašina je priznao svoju krivicu, koju je opisao u stihovima o „veš-mašini“ koju je svojoj balerini kupio balerini. Pjesnički je sročio da se ta mašina počela da kvari nekad kad su se počela dešavati njegova prva sitna nevjerstva, što je bio početak kraja i on je to znao.

1987. godine Rade i Ivanka su se razveli, a on je joj posvetio zbirku pjesama u kojoj joj je i napisao da poslije svega, od njih nije ostalo ništa više osim dvoje odrasle djece koji ih podsjećaju svojim životom da to ipak nije bio samo privid i samo san, kako im se većinom čini. Rade i Ivanka su ostali prijatelji sve do 2010. Godine, kada je ona preminula poslije moždanog udara u 63. godini.

Komentari