Notes160x600
Rollup
ODLIČNA IDEJA: EVO KAKO DA PUTUJETE BESPLATNO! NE MORATE NIŠTA PLAĆATI, ČAK NI SMJEŠTAJ!

ODLIČNA IDEJA: EVO KAKO DA PUTUJETE BESPLATNO! NE MORATE NIŠTA PLAĆATI, ČAK NI SMJEŠTAJ!

Današnji svijet je mnogo otvoren po pitanju putovanja za mlade ljude. Premda mnogo organizacija zahtijeva da mladi sami finansiraju svoja putovanja, postoje i one koje od vas ne traže nikakava ulaganja.

Samo osmijeh i dobro raspoloženje.

Tako, recimo WWOOF – World Wide Opportunities on Organic Farms će vam platiti i smještaj i hranu na farmi, ali u zamjenu za jedan dan rada. Na vama je izbor hoćete li tu biti sedam dana ili duži period, a možete birati preko 1000 farmi.

Turtle Teams je skupina ljudi koji se bore za očuvanje morskih kornjača  Zbog toga, ukoliko želite da pomognete da se zaštiti ova životinjska vrsta, te ako želite putovati svijetom, od plaže do plaže, ovo je pravi izbor za vas.

Conservation Volunteers, Australija i Novi Zeland se brinu za eko turizam. U ovom slučaju se smještaj plaća, međutim moguće je naći i sredstva Europske unije koja bi pokrila te troškove.

Ukoliko dobro poznajte engleski, možete otputovati u Sudan i tamo raditi kao nastavnik engleskog jezika. Smještaj i hrana su plaćeni, dok učesnici snose troškove putovanja.

Ovo je samo dio organizacija koje vam omogućavaju da putujete svijetom uz minimalne troškove. Ukoliko ste mlada osoba željna novih iskustava i prijateljstava, ovo je pravo rješenje za vas.

Komentari