Notes160x600
Rollup
Odgovor koji je sve iznenadio: U ovom dobu je za ženu najbolje da postane majka

Odgovor koji je sve iznenadio: U ovom dobu je za ženu najbolje da postane majka

Sigurni smo da ste i vi nekad zapitali kada je najbolje vrijeme za ženu da postane majka po prvi put, te koliko godine zapravo utječu na zdravlje djeteta. Nauka je dokazala da majčina dob igra jednu od glavnih uloga pri genetskim kombinacijama, a u posljednjih nekoliko decenija, sve više žena ignoriše tvrdnju da je najbolje djecu imati u svojim 20-tima, te odgađaju trudnoću iz razloga kao što su karijera, život bez brige i odgovornosti, kao i zbog čestih putovanja, kako poslovnih tako i onih kada se žele odmoriti i istražiti svijet.

Ipak, nedavno je dr John Mirowsky, jedan sociolog sa sveučilišta u Teksasu, otkrio da je zapravo idealno razdoblje za trudnoću ipak oko 34. godine. Najbitniji razlog kojim je on potkrijepio tu svoju tvrdnju jeste taj što žene u 20-im godinama su više sklone ka razvijanju brojnih oboljenja, nego u sredini tridesetih. Sa teorijom dr. Miroswkog se slažu i brojni psiholozi.

Naime, žene su ubjedljivo u ovom dobu emocionalno i psihički najstabilnije, te kako su u tom dobu već ostvarile određenu razinu profesionalne karijere, može se za njih reći da su dovoljno zrele i iskusne da se usude odgajati drugu osobu. Također, u tom dobu su uglavnom stabilnije i njihove ljubavne veze, nego one koje imaju u svojim dvadesetim.

Opet, veliku ulogu igra i mentalni sklop pojedinca, kako je svaka pripadnica ženskog spola posve jedinstvena, ali ovo su neke generalne činjenice koje bi vam u budućnosti mogle da se pokažu kao smjernice u planiranju vaše porodice kada budete željele da se ostvarite kao majke.

Komentari