Notes160x600
Rollup
Od kamenca u WC šolji nema ništa gore: Izgledat će kao nova pomoću ovog trika

Od kamenca u WC šolji nema ništa gore: Izgledat će kao nova pomoću ovog trika

Savjeti i trikovi za održavanje higijene u vašem domu zaista uvijek dobro dođu, a u današnjem članku vam donosimo jedan trik za koji se svi slažu da je od velikog značaja zbog svoje efikasnosti, ali i zbog toga što je riječ o metodi koja će vam pomoći da vaša WC šolja izgleda što čišće i da izbjegnete investicije u nove šolje.

Sigurno je da je kupatilo najteže održati čistim, a posebno je kompleksna higijena WC šolje, koje su pravo leglo bakterija i prljavštine. Vremenom dno šolje poče da otpušta boju, te osim što voda u vašoj šolji konstantno bude narandžasta, isto tako se stvara kamenac koji je kasnije itekako teško odstraniti i riješiti ga se. Zbog toga, domaćice su tragale za načinom na koji će svoje šolje učiniti ponovo blistavim, pa su otkrile kako to alkoholno sirće utječe na dno šolje.

Naime, prvo što treba da učinite jeste da izbacite što više vode iz svoje wc šolje kako ne bi previše vode narušilo dejstvo sirćeta. Natopite papirne ubruse sirćetom i onda ih prilijepite na rubove wc šolje, na sva mjesta gdje imate fleke. Ostavite ubruse da stoje 2 sata, a ukoliko se fleke i poslije toga ne uklone, slobodno možete natopljeni papir da ostavite i preko noći.

Poslije toga, sve što treba da učinite jeste da isperete svoju WC šolju i rezultati će vas oduševiti. Mnogi direktno sipaju sirće u svoje šolje, što nije ni približno efikasno kao kada zalijepite ubruse na te fleke, jer na taj način sirće direktno djeluje na kritična područja.

Komentari