Notes160x600
Rollup
Oboljenja koja možete da izliječite vođenjem ljubavi: Broj #3 će sigurno da i vas iznenadi

Oboljenja koja možete da izliječite vođenjem ljubavi: Broj #3 će sigurno da i vas iznenadi

Mnogi su upoznati sa brojnim prednostima koje naše tijelo ima u toku intimnog odnosa, ali rijetko ko zna ili vjeruje da se čak i neke bolesti mogu ovako da izliječe. U današnjem članku vam donosimo u kojim situacijama vam je pametnije da ipak ostavite tablete i lijekove po strani, a da razmislite o drugačijim metodama.

 1. Srce
  Na prvom mjestu se nalaze ova oboljenja iz razloga što je riječ o fizičkoj aktivnosti, te na taj način umanjujete rizik od brojnih srčanih oboljenja ukoliko ste često intimni sa svojim partnerom.
 2. Glavobolja
  Ova praksa se pokazala jako učinkovitom ukoliko želite da smirite glavobolju, što i ima smisla, jer se u toku odnosa oslobađaju hormoni koji pomažu vašem tijelu da se opuste, dok oslobađa oksitocin i povećava nivo endorfina u organizmu.
 3. Depresija
  Riječ je o jako djelotvornom antidepresivu upravo zbog već spomenutih hormona, ali i zbog činjenice da utječe na samopouzdanje kod svih.
 4. Nesanica
  Ovo vam može pomoći ukoliko imate problema sa nesanicom, kako ćete se sigurno na ovaj način da oslobodite napetosti i da se osjećate bolje.
 5. Sjaj kože
  Toksini u vašem tijelu se izravno ogledaju u izgledu vaše kože, a ako češće imate odnose, oni će da se otpuštaju iz vaše kože, a to će pak da utječe na sjaj vaše kože.
 6. Gripa

Iako vam se na prvu učini nelogičnim, znojenje i fizička aktivnost vam mogu pomoći da brže savladate neku prehladu ili gripu nego ako samo budete mirno ležali u krevetu i čekali da prođe samo od sebe.

Komentari