Notes160x600
Rollup
Obogatite se uz Google :  Google nudi 100 000 dolara svima koji uspješno hakuju android sistem!

Obogatite se uz Google : Google nudi 100 000 dolara svima koji uspješno hakuju android sistem!

U posljednje vrijeme sve više se susrećemo sa programima nagrada za hakere od strane velikih kompanija u svrhu motivacije kako bi se što prije otkrila “rupa” softvera sa ciljem da se informacije povjere programerima koji će softver popraviti, te pokušati ga maksimalno zaštiti.

Svakako sve je bolje od toga da ranjivost softvera iskoriste sajber kriminalci. Google je odlučio ponuditi primamljivu nagradu za sve istraživače bezbijednosnih propusta koja iznosi 100 000 dolara.

Sve što očekuju jeste da se uspješno hakuju aplikacije  na Play Store kako bi mogli ih poprave. Prašina se počela dizati kada je Google pustio u prodaju telefone poput Pixel 2 i Pixel 2 XL. Kako navode kompanije se susretala sa kritikama na račun loše bezbijednosti na poznatom Play Storeu.

Ukoliko ste se pitali koja je razlika između Androida i Appleovog iOS operativnog sistema, odgovor je jednostavan. Android posjeduje veće tržište, a upravo zbog problema sa kojima se susreće mogao bi postati jedan od vodećih uzroka nezaštićenosti.

Komentari