Notes160x600
Rollup
Obavezno pregledajte štapić kojim čistite uši: Boja voska iz ušiju govori puno toga o vašem zdravlju, na ovo obratite pažnju

Obavezno pregledajte štapić kojim čistite uši: Boja voska iz ušiju govori puno toga o vašem zdravlju, na ovo obratite pažnju

Čišćenje ušiju je običaj koji većina ne propušta, a oni koji imaju problema sa povećanom količnom voska koje luče njihove uši često to rade i više puta dnevno.

Iako ljekari odavno upozoravaju da ljudi ne bi trebali koristiti štapiće za čišćenje ušiju, većina taj savjet ignoriše, kako je zaista riječ o korisnom pomagalu, a na nijedan drugi način ne mogu da sebi priušte takvu vrstu olakšanja. Ukoliko i vi čistite uši ovakvim štapićima, onda biste barem od sad trebali da obratite pažnju na to kakva je boja voska u vašim ušima, kako on može da upućuje na neke probleme koji se odvijaju u vašem tijelu.

Naime, ukoliko primjetite da je vosak u vašim ušima sive boje, to ne mora uvijek da bude razlog za brigu, kako se to zna desiti zbog prašine u zraku, ali i ako živite u gradu, gdje je zrak dosta manje čist nego što je slučaj u prigradskim naseljima.

Vosak smeđe boje upućuje na to da vaše tijelo trenutno prolazi kroz neke stresne situacije, što nije uopšte poželjno, a u tom slučaju biste sami sebi trebali da priuštite neki kraći odmor kako biste se doveli u operativno stanje.

Dalje, ako primjetite da se na štapićima koje koristite za čišćenje ušiju znaju pojaviti i tragovi krvi onda to upućuje i na moguće infekcije ili da vam je oštećen bubnjić. U oba slučaja bi najbolje bilo da vas ljekar što prije pregleda, te da vam da savjet šta vam je dalje činiti. Neka vam vaše zdravlje bude glavni prioritet!

Komentari