Notes160x600
Rollup
Njegova majka je Staljinu rekla “ne”, a sad je zbog Putina vode po zimi ispred hrama: Priča koja je uzburkala Srbiju

Njegova majka je Staljinu rekla “ne”, a sad je zbog Putina vode po zimi ispred hrama: Priča koja je uzburkala Srbiju

U posljednjih nekoliko dana, svi govore o pripremama koje je vlada Srbije poduzela kako bi organizovala doček ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Jučer je prvi čovjek Rusije, zajedno sa svojom svitom stigao u Beograd, a njegov domaćin bit će svakako predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić. Mnogo je onih koji su sa nestrpljenjem očekivali Putina, a bilo je i onih koji su naveli da se od njih zahtjevalo da prisustvuju posjeti, bez obzira na to šta su oni htjeli.  

Jedan od korisnika društvene mreže Tviter prenio je tu čak i svoju zabrinutost jer na doček pred Hram Svetog Save vode i njegovu majku koja je u dubokoj starosti u ovakvim hladnim danima.  Njegova majka se nalazi u gerontološkom centru i nije jedina koja se nalazi na spisku za doček predsjednika Putina.  Za njih je čak obezbijeđen prevoz, iako su oni bili oni koji su rekli „ne“ Staljinu, koji i dan danas važi za najvećeg diktatora u svjetskoj povijesti.

Na ovu njegovu izjavu napisani su brojni komentari koji zele da se to spriječi i čak haos naprave zbog takvog postupka. Čaršijom su takođe postavljeni i plakati ruskog predsjednika i na njima informacije o dočeku, te da i građani imaju organizovani prevoz.

Aleksandar Vučić je na aerodromu dočekao ruskog predsjednika i zajedno su otišli na Groblje oslobodilaca Beograda. Na tom groblju su položili cvijeće, po planu, oslobodiocima Beograda i na spomenik Crvenoarmejcu. Zajedno će je planirano da Vučić i Putin pregovaraju i potpišu oko 29 sporazuma tokom ove zvanične posjete Putina, na koju se dugo čekalo.

Komentari