Notes160x600
Rollup
Niko nije znao zbog čega je zastoj na putu, a onda su ugledali nešto dugo 96 metara: Kolona koja je svima utjerala strah u kosti (Video)

Niko nije znao zbog čega je zastoj na putu, a onda su ugledali nešto dugo 96 metara: Kolona koja je svima utjerala strah u kosti (Video)

Nedavno su vozači u Alberti koji su se zadesili u pravom trenutku na ulicama, ili bolje rečeno u pogrešnom, jer je zastoj trajao nekoliko sati, ostali baš iznenađeni prizoro na autobutu kada su imali priliku da ugledaju nešto što se zaista ne viđa baš svaki dan. Nisu svi ni mogli da shvate o čemu je riječ kada su ugledali jedan karavan kamiona koji su vukli ogroman teret. Naime, kamioni su vukli dio opreme koji je namijenjen petrohemijskoj industriji i koji je težak oko 800 tona, a dug je čak 96 metara.

Ovi kamioni koji su prevozili ovaj nevjerovatni teret kao krajnje odredište su imali Fort Saskačuen, gdje je ova oprema prevezana da bi postala dio ogromnog petrohemijskog kompleksa na ovoj lokaciji. Da bi stigao na svoje odredište, bilo mu je potrebno čak četiri dana, a u više navrata je razumljivo prouzrokovao zastoje u saobraćaju. Ipak, vozači su bili iznenađujuće mirni i solidarni, vjerovatno uplašeni zbog toga što nisu znali šta tačno ovi kamioni prevoze.

Pogon je još u procesu izgradnje, a procjenjuje se da bi trebao biti viši od ski skakaonice koju su koristili na Olimpijsim zimskim igrama koje su održane 1988. godine u Kanadi. Ovaj pogon će se koristiti za dehidrogenizaciju propana u Kanadi, te će biti prvi takve vrste.

Karavan dug 179, visok 13, a širok 9.5 metara, snimili su mnogi, pa vam u nastavku donosimo snimak kako je to izgledalo kad vam se nešto ovakvo nađe na putu. Sigurni smo da ćete i vi ostati bez daha poslije ovoga.

Komentari