Notes160x600
Rollup
Nijema i nepokretna djevojčica uspjela spasiti svog brata od sigurne smrti: Ugledala da se davi i pronašla način da mu pomogne

Nijema i nepokretna djevojčica uspjela spasiti svog brata od sigurne smrti: Ugledala da se davi i pronašla način da mu pomogne

Kada je Komo Drizdel, majka dvoje djece, začula kako njena kćerka Leksi, koja je u tom trenutku imala samo 9 godina, vrišti iz petnih žila, pomislila je da je sigurno ispala iz svojih invalidskih kolica, te da zapomaže na jedini način na koji je znala. Naime, Leksi, koja živi u Halifaksu u Kanadi ne može ni da hoda ni da govori, te pati od cerebralne paralize. Ipak, kada je njena mama izašla napolje, vidjela je da nije Leksi bila ta koja je u nevolji.

Naime, njen mlađi brat, Liland je uspio nekako da otvori vrata i da padne u bazen u njihovom zadnjem dvorištu, a ostali članovi, koji su pripremali zabavu za njen rođendan su bili zauzeti i nisu obraćali pažnju na to gdje su djeca. Ipak, Leksi je budno motrila svog 18-omjesečnog brata, pa kada je pao u bazen, počela je da vrišti kao nikad prije.

Do nje je prva stigla baka, koja je odmah shvatila zbog čega Leksi vrišti i uspjela je da Lilanda izvuče na vrijeme. Iako su na prvu svi bili jako potreseni time što se dogodilo, svjesni da se moglo mnogo gore završiti, uskoro se to pretvorilo u priču o hrabrosti ove male djevojčice, kojoj su počast odali i policija i gradonačelnik.

Leksina majka ističe da je itekako ponosna na svoju kćerku, koja je izuzetno pametna, te da je njen ivaliditet u potpunosti fizički, te da im je u više navrata dokazala da je riječ o nevjerovatnoj djevojčici, iako nije još napunila ni deset godina.  

Komentari