Notes160x600
Rollup
Nekoliko psiholoških trikova koji uistinu djeluju na svakoga!

Nekoliko psiholoških trikova koji uistinu djeluju na svakoga!

Psihologija je nauka čije zakone niko od nas ne može igonorisati, podsvijest je jača od svake naše želje da nešto prikrijemo ili mu promjenimo značenje.

Sljedeće stavke će vam pomoći da vidite ko gaji prema vama određene simpatije iako pokušava ne otkrivati svoje skrivene namjere. 

Kako saznati ko je vaš obožavalac?!

Ako perifernim vidom uočite da vas neko gleda ili to osjetite – počnite zijevati. Neka vas to ne začudit, jer zijevanje je “zarazno” a vaš posmatrač se tome neće moći oduprijeti.

Očima natjerate druge da govore

Ako tokom razgovora primjetite da sagovornik nije dovršio rečenicu do kraja, nema potrebe da ga pitat ili tražite od njega da to nastavi, gledajte ga u oči par sekundi, i on će vam odmah dovršiti započeto.

Vizuelni kontakt

Tokom priče sa nekim ko vas doista zanima potrudite se da mu zapamtite boju očiju, vaš pogled daje drugačije znakove kada pokušavate nešto detaljno percipirati, samim tim dajete suptilne kontakte sagovorniku.

Adrenalin već na prvom sastanku

Veća je vjerovatnoća da se nekome svidite ako ga na prvi izlazak pozovete u zabavni park, na horor film ili neki ekstremni spor, tada se u mozgu aktivira centar za uzbuđenje zahvaljujući kome vaš razgovor više prija partneru.

Komentari