Notes160x600
Rollup
Ne spavate noćima, često se znojite i srce vam ubrzano lupa: Sve su ovo simptomi oboljenja koje ne biste trebali ignorisati

Ne spavate noćima, često se znojite i srce vam ubrzano lupa: Sve su ovo simptomi oboljenja koje ne biste trebali ignorisati

Činjenica je da danas ljudi mnogo brže žive u poređenju sa starijim generacijama, a iako nam se čini kako je ovo doba najbolje za život, statistički podaci se i ne bi baš složili s tim.

Naime, kako su pokazala najnovija istraživanja, izgleda da je najveća prijetnja savremenom čovjeku postala anksioznost ili tjeskoba. Svi mi živimo poprilično stresno, a iako evolucija i dalje traje, naše tijelo ne može da se navikne na užurbani način života koji mi mislimo da možemo izdržati. Najbolji dokaz za to jesu upravo podaci da je u posljednjih nekoliko godina sve više onih koji se muče sa tjeskobom i sa depresijom.

Svakome od nas bi zdravlje da bude prioritet broj jedan, te da obraćate pažnju na to kakve vam znakove i pokazatelje šalje vaše tijelo, te šta vam poručuje na taj način. Ukoliko ste primjetili da ste u posljednje vrijeme počeli da imate jako česte glavobolje, osjećate vrtoglavicu ili bol u prsima, a uz to imate i osjetljivu kožu ili vaš muči želudac, velike su šanse da se upravo nosite sa prijetnjom modernog doba.

Isto tako, još neki pokazatelji jesu ubrzano bilo, pojačano znojenje, a mnogi se žale i na nesanicu, koja zna biti i uzrok ali i posljedica tjeskobe. Naravno, sasvim je normalno da se ovo dešava nekad u životu, ali ipak, ukoliko primjetite da je to postalo jako učestalo, onda biste u tom slučaju trebali da potražite stručnu pomoć i da ne prepuštate svoje zdravlje slučaju, kako je to najgora odluka koju možete napraviti.

Komentari