Notes160x600
Rollup
Naučnici su ostavili svijet bez riječi: Tvrde da imaju dokaz da postoji život poslije smrti

Naučnici su ostavili svijet bez riječi: Tvrde da imaju dokaz da postoji život poslije smrti

Pitanje zagrobnog života je uglavnom nešto oko čega se raspravljaju brojne religije, ali nedavno je i nauka iznijela svoje mišljenje, a sada mogu da ponude i konkretne dokaze koji bi mogli da dokažu da nas zaista čeka nešto poslije smrti, te da se ne završava sve na planeti Zemlji.

Naime, kako tvrde neki od najuvaženijih naučnika i istraživača, iako naučnici još uvijek nisu posve sigurni oko definicije ljudske svijesti, velika je šansa da smrt svijesti ljudskog uma ne postoji, nego da dolazi samo do smrti tijela, što je ono što i religije već stoljećima zagovaraju. Nauka sada tvrdi da bi svijest mogla nastaviti da „postoji“ čak i poslije eventualne smrti tijela, te taj proces nazivaju orkestriranom objektivnom redukcijom.

Taj proces podrazumijeva brojne mikrotubule koje se sastoje od proteina, a koje nose kvantne informacije, informacije koje se čuvaju na podatomskom nivou, koje se ne mogu uništiti, nego se samo distribuiraju u univerzum. Ukoliko pacijent poslije kliničke smrti oživi, on u većini slučajeva povrati svoje pamćenje, što je dokaz da se te informacije čuvaju i poslije smrti.

Dr Hans Piter Du, koji je bivši šef Maks Plank instituta za proučavanje fizike, je izjavio da ono što mi smatramo svijetom je ustvari samo materijalni dio koji je nama razumljiv, te da su ljudi zapravo besmrtni na osnovu duhovnog, to jeste kvantnog polja koje je dio beskonačne realnosti koja ima mnogo veće razmjere od one za koju mi znamo. Njegove tvrdnje su izazvale brojne polemike u stručnim i naučnim krugovima, ali i među običnim ljudima. Šta vi mislite o ovome?

Komentari