Notes160x600
Rollup
Napravio je kuću o kojoj svi pričaju: Postala je pravi hit u regionu zbog ovoga (Foto)

Napravio je kuću o kojoj svi pričaju: Postala je pravi hit u regionu zbog ovoga (Foto)

Na internetu stalno imamo priliku da svjedočimo nekim posve neobičnim događajima koji nas ostave zbunjenim, ali nas često znaju i oduševiti i pozitivno iznenaditi.

Jedan sličan primjer vam donosimo i u današnjem članku, a riječ je o jednoj kući koja se inače nalazi u Makedoniji, a koja je nakon što se izgradila, odmah sljedeći dan pa sve do danas uvijek privlačila veliku pažnju kako lokalnih stanovnika, tako i onih koji su je vidjeli samo u prolazu. Ako se pitate zašto je baš ova kuća tako posebna u odnosu na sve ostale, odgovor je jasan, ona naime prkosi gravitaciji.

Majstor koji je radio na ovoj kući je odlučio da prije nego ode u penziju ostavi prepoznatljiv trag iza sebe, svojevrsni pečat dugogodišnje karijere kojom se itekako ponosio, a kad vidite ovo njegovo djelo, shvatit ćete da je zaista imao puno pravo na to. Naime, zbog izgleda ove kuće, te zbog optičke varke koju je arhitekta usavršio, izgleda kao da kuća stoji na krovu. U nastavku pogledajte o čemu se tu zapravo radi.

U posljednje vrijeme ove fotografije ponovo kruže društvenim mrežama, a bez pretjerivanja se može reći da je za nju čuo skoro cijeli svijet, te da su svi bili jednako oduševljeni i zbunjeni, kako je riječ o nečemu što se ne viđa često, bez obzira u kojem dijelu svijeta da živite.

Tvorac je sigurno ponosan na sebe, ali uvijek ima i onih kojima se nešto ne svidi, bez obzira na njegovu vrijednost, ali najbitnije za čovjeka je da zna cijeniti sam sebe i svoj rad.

Komentari