Notes160x600
Rollup
Napravila je domaći sprej za čišćenje rerne: Više nikad nećete morati bacati novac na hemijska sredstva

Napravila je domaći sprej za čišćenje rerne: Više nikad nećete morati bacati novac na hemijska sredstva

Na internetu možete da pronađete neke zaista nevjerovatne savjete koji će vam olakšati život, a u današnjem članku vam donosimo kako da napravite sredstvo pomoću kojeg će vaš šporet da bude kao nov i to u samo jednom potezu.

Sigurni smo da ćete se i vi složiti s nama da nema osobe koja uživa u čišćenju svoje rerne, ali da je to posao koji vas čeka, kad tad, te ponekad zna ukrasti i previše vašeg vremena. Ipak, postoji način na koji sebi možete da olakšate, a sve što vam treba jesu tri sastojka, soda bikarbona, voda, te malo sirćeta.

Priprema

U jednu keramičku posudu trebate da stavite pola šolje sode bikarbone, u koju ćete dodati malo vode, te još dvije ili tri kašike sirćeta. Dijelom ove smjese ćete da natopite rernu, dok ćete ostatak ostaviti 45 minuta na 100 stepeni. Poslije ovoga, bez obzira koliko je vaša rerna bila prljava, sa velikom lakoćom i u samo jednom potezu ćete uspjeti da je očistite i skinete sve prljavštine.

Ukoliko imate neke nedoumice, u nastavku vam donosimo video kako bi to zapravo trebalo da obavite, pa možete sami da pogledate kako to otprilike izgleda.

Komentari na ovaj recept su brojni, a većina je od oduševljenih domaćica koje su isprobale ovaj trik, te su morale da prokomentarišu da bi voljele da su ga mnogo ranije saznale, te da bi im isti sačuvao mnogo vremena, ali i strpljenja, kako je zaista čišćenje rerne u većini slučajeva mukotrpan i dosadan posao kojem se niko ne obraduje.

Komentari