Notes160x600
Rollup
Napitak koji vam garantuje zdravo srce: Pomoću ovog recepta ćete izbaciti masnoću iz arterija

Napitak koji vam garantuje zdravo srce: Pomoću ovog recepta ćete izbaciti masnoću iz arterija

Na internetu možete pronaći mnogo recepata koji će promijeniti vašu svakodnevnicu. Tako vam u današnjem članku donosimo jedan krajnje moćan napitak koji se pravi od samo tri sastojka, a može vam drastično pomoći da se riješite naslaga masnoće u vašim krvnim sudovima i generalno u krvi.

Osim što je koristan kada je u pitanju sistem organa za cirkulaciju, ovaj recept pomaže i kod prevencije malaksalosti sa kojom se muče mnogi u toku zimske sezone pogotovo, zatim pomaže i kod prevencije, ali i kod liječenja prehlada, infekcija, kod jačanja vašeg imunološkog sistema, pomoći će vam da regenerišete svoju jetru, kao i da iz svog organizma izbacite brojne slobodne radikale koji bi mogli da uzrokuju neka ozbiljnija oboljenja.

Za ovaj eliksir su vam potrebne četiri veće glavice bijelog luka, četiri neoguljena limuna, jedan manji korijen đumbira, dvije litre vode i spremni ste za pripremu.

Prvo ćete limun s korom dobro oprati, isjeckati ga na komadiće, da biste ga onda stavili u blender sa đumbirom i oguljenim bijelim lukom. Izmiksajte sve to dok ne dobijete smjesu koja će da bude u potpunosti homogena. Ovo slobodno stavite u neku metalnu šerpu u koju ćete dodati i dvije litre vode i zagrijavati sve do tačke ključanja. Smjesu možete procijediti, te je obavezno čuvajte u staklenim flašama.  Ovaj napitak se konzumira svaki dan po jednu čašu, najmanje 2 sata prije vašeg obroka, ili u najboljem slučau na prazan stomak. Ne zaboravite da prije svakog korištenja promućkate flašu sa napitkom, posebno ako prethodno niste procijedili cijelu smjesu.

Komentari