Notes160x600
Rollup
Nakon što nanesete ovu smjesu bore na vratu i dekolteu će da nestanu: O ovom receptu svi pričaju

Nakon što nanesete ovu smjesu bore na vratu i dekolteu će da nestanu: O ovom receptu svi pričaju

Kada je riječ o borama na dekolteu i vratu, riječ je o jako čestoj pojavi sa kojom se kad tad počnu mučiti sve žene. Činjenica je da se promjene uzrokovane starenjem prvo uoče na koži, koja gubi na elastičnosti i na kojoj su tragovi vremena najvidljivi. Takvih tragova se zaista nikad ne možete u potpunosti riješiti, ali pomoću brojnih prirodnih lijekova o kojima danas imate priliku više da saznate na internetu, možete značajno da ih smanjite.

Naime, prije svega je bitno da napravite neke promjene što se tiče vaše ishrane, pa tako obavezno izbjegavate prženo i masno meso, kao i šećer i namirnice koje su industrijski obrađene. Upravo iz ovih namirnica u vaše tijelo dospiju i akumulirani toksini koji značajno narušavaju izgled vaše kože, ali i vaše zdravlje u cjelini. Za hidrataciju vam je neophodno da unosite dovoljno vode svakog dana, te da kafu i zaslađene čajeve zamijenite prirodnim sokovima.

Također možete sebi da spremite masku od jednog krastavca, jednog žumanceta, te jedne male kašike kokosovog ulja, koju ćete nanositi jednom sedmično. Naime, oguljeni krastavac ćete izrezati i staviti u blender, a zatim ga umiješati sa jajetom i kokosovim uljem, sve dok ne dobijete homogenu smjesu u vidu paste. Tu smjesu ćete da nanosite na svoju kožu, a rezultati će da vas poslije prvih nekoliko tretmana da oduševe.

Naime, slobodno je možete nanositi na kožu svog lica, vrata, dekoltea, ali i na svoje ruke, te je ostavite da djeluje barem nekih pola sata, prije nego je isperite sa velikim količinama hladne vode, koja će umiriti vašu kožu poslije tretmana.

Komentari