Notes160x600
Rollup
Nakon ovih savjeta pegla za kosu postat će prošlost

Nakon ovih savjeta pegla za kosu postat će prošlost

Priroda čovjeka tačnije žena je takva da ako imaju kofrdžavu kosu žele ravnu i obrnuto, pa se koriste raznim tehnikama koje će im pomoći u tome.

Ukoliko želite ravnu kosu a da ostane zdrava i bez ispucalih vrhova postoji prirodan način da to uradite bez da koristite peglu za kosu.

Pravilno češljanje

Zapamtite, velike četke i češljevi “rastresu” kosu, pa ako želite glatku i stilizovanu kosu, koristite samo češalj sa gustim zupcima. Kada prilikom pranja nanesete balzam na kosu, dobro je raščešljajte. Kada se malo osuši, ponovo je očešljajte. Uradite to svakih pet do sedam minuta dok se kosa potpuno ne osuši.

Ukosnice

Devojke iz južnih zemalja ravnaju kosu pomoću ukosnica. Operite kosu i osušite je fenom koristeći hladan vazduh. Dalje, ne sušite je do kraja, već obmotajte pramenove kose oko glave i pričvrstite ih ukosnicama. Kosa će se osušiti i biti savršeno glatka.

Bezbojna kana

Maska od bezbojne kane takođe doprinosi prirodnom ispravljanju kose. Stvar je u tome što kana čini dlaku „debljom“, a pod njenom težinom kosa postaje ravna. Najvažnija stvar koju treba zapamtiti je da kana (uključujući i bezbojnu) ima suprotnu stranu – može osušiti kosu.

Ukoliko primijenite ove savjete na vašoj kosi posle mjesec dana rezultati će biti vidljivi a pegla za kosu će postati samo prošlost.

Komentari