Notes160x600
Rollup
Najbolji način da uklonite prljavštinu sa tuš kabine i sa kade: Samo vam ovaj sastojak treba da bi sve blistalo

Najbolji način da uklonite prljavštinu sa tuš kabine i sa kade: Samo vam ovaj sastojak treba da bi sve blistalo

Svakoj domaćici dobro dođe poneki savjet da im olakša čišćenje doma u toku njihovih svakodnevnih obaveza.

U današnjem članku vam otkrivamo jedan zaista genijalan trik, kojim ćete uspjeti da uklonite čak i onu najgoru prljavštinu iz svog kupatila. Naime, kako biste očistilu svoju kadu i tuš kabinu, sve što treba da učinite jeste da po njoj pospete boraksa.

Naime, pomoću njega ćete uspjeti da na najlakši mogući način uklonite tešku prljavštinu koja već mjesecima stoji u vašem kupatilu, a nakon što pospete boraksom i ostavite malo da odstoji, poslije toga je iščetkajte vlažnom četkom kako biste uklonili i one najgore ostatke koji se nalaze ispod površinskih slojeva.

Ukoliko treba da očistite vrata svoje tuš kabine, tu će vam od velike koristi biti obično ulje za kuhanje, koje samo treba da uspete u sprej bocu, dobro našpricate vrata svoje tuš kabine i to je najgori dio posla već završen. Ostavit ćete neko vrijeme ulje da djeluje, a potom višak masnoće pokupiti starim peškirom. Također mnogi koriste i obični deterdžent za suđe, ali je ipak ovaj način mnogo efikasniji.

Za staklene površine u ostatku svog doma slobodno pomiješajte deterdžent za suđe i sirće, i to u omjeru 1:1, te tu smjesu u prskalici možete koristiti za prozore i stolove. Ipak, ne preporučuje se da istu upotrebljavate u blizini mermera, kako ga ne biste oštetili nekim slučajem.

Komentari