Notes160x600
Rollup
Nacrtao je cijeli Paninijev album jer mu ga mama nije mogla kupiti: Ovaj dječak će da vas oduševi (Video)

Nacrtao je cijeli Paninijev album jer mu ga mama nije mogla kupiti: Ovaj dječak će da vas oduševi (Video)

Svako dijete ja na svoj način kreativno, samo što godinama potisnu tu svoju kreativnost zato što se zainteresiraju za druge stvari, kao što je škola, knjige ili sport. Ipak, ima i onih koji tu svoju kreativnost nastave da ispoljavaju u vidu raznih figurica koje prave ili u vidu slika i crteža kojima oduševe svoje roditelje. Tako je jedan dječak oduševio cijeli internet kada je pokazao kako je nacrtao cijeli Paninijev album nakon što mu je njegova mama saopštila da mu ga ne može priuštiti.

Naime, svakog proljeća kada je parna godina, mnoga djeca, muškarci, ali i pripadnice ženskog spola nestrpljivo čekaju da izađe novi Paninijev album koji će da ispune sličicama nogometaša. Kako se kupuju sličice, ako se mijenjaju duplikati, a oni najveći fanovi svoj album ispune i prije početka prvenstva. To bi najradije uradio i ovaj dječak, ali kako nije mogao da kupi taj album, odlučio je da sebi napravi varijantu koja je njemu bila dovoljno dobra, a koja je ostatak svijeta više oduševila nego što bi ijedan album ikad mogao.

Ovaj osmogodišnji dječak koji živi u Brazilu se vrijedno bacio na crtanje sličica poznatih i slavnih fudbalera, a njegova majka kada je vidjela šta on radi, bila je ponosna i presretna kakvog sina ima. Ono što je najbolje jeste što su se i djeca u njegovom razredu oduševila onim što je on radio, te su svi poželjeli da crtaju tako dobro kao on.

Ovom malom nogometnom junaku se predviđa blistava karijera ako se nastavi baviti umjetnošću, a bez ikakve sumnje je da će se za njega još čuti.

Komentari