Notes160x600
Rollup
Na snijegu je napravio 40.000 koraka: Ostat ćete bez daha kad kamera zumira njegovo djelo (Video)

Na snijegu je napravio 40.000 koraka: Ostat ćete bez daha kad kamera zumira njegovo djelo (Video)

Skoro svakog dana, zahvaljujući internetu i društvenim mrežama, imamo priliku da ostanemo zadivljeni radom ljudi širom svijeta.

Bez obzira da li se interesujete za nauku, umjetnost ili nešto sasvim drugačije, internet je nepresušan izvor inspiracije na kojem za svakoga ima ponešto, kako su male šanse da ste baš vi prva osoba koja se zainteresirala za neku određenu temu. Ono što su najveće prednosti doba u kojem mi živimo, jeste što se naučna dostignuća mogu razmjenjivati, baš kao i ona umjetnička.

Sigurni smo da ste i vi nekad uživali u toj mogućnosti, bilo da se interesujete za muziku, slikarstvo ili pak za književnost, na internetu možete uvijek pronaći nešto po svom ukusu. Jednu sličnu priču, koja je oduševila mnoge ljubitelje nešto modernijeg tipa umjetnosti donosimo u današnjem članku, a riječ je o radu sada sve poznatijeg umjetnika Simona Becka.

Umjetnost u snijegu

Naime, Simon je izabrao neobičnu podlogu za svoj rad, izabrao je snijeg. Bavi se oslikavanjem raznih geometrijskih motiva na snijegu, te to kombinuje u murale koji su uspjeli da cijeli svijet ostave bez daha. Razlog iz kojeg su svi tako oduševljeni jeste što je riječ o preciznim radovima, koji su isplanirani do posljednjeg detalja i izvedeni posve pedantno, a Simon ih pravi svojim koracima.

Za jedan mural mu je potrebno da napravi otprilike 40.000 koraka, uz planiranje i savršenu orijentaciju u prostoru kako ne bi napravio krivi korak koji će da uništi njegov rad. Ipak, to mu polazi za rukom, a u nastavku pogledajte video prilog o ovom kreativcu koji će sigurno i vas da fascinira.  

Komentari