Notes160x600
Rollup
Na prvu izgleda kao posve obična vitrina: Sve se promijeni kad dodirnete staklo (Foto)

Na prvu izgleda kao posve obična vitrina: Sve se promijeni kad dodirnete staklo (Foto)

Svjedoci smo svakodnevnog napretka tehnologije, pa tako se  u istom tempu mijenja i način na koji mi percipiramo svoju okolinu i svijet oko nas, te je činjenica da postajemo sve više ovisni o modernim tehnologijama. Pametni telefoni, satovi, internet, LCD televizori, sve su to stvari koje su danas dio naše svakodnevnice i bez koje nam je teško zamisliti jedan dan. Ipak, firma Panasonic je sve to pomjerila korak unaprijed svojim novim idejama.

Naime, već odavno imamo priliku da uočavamo sve modernije komade namještaja koje plasiraju brojni proizvođači, a ova firma je odlučila da predstavu svoju neku viziju o tome kako bi  namještaj u našoj bližoj budućnosti mogao da izgleda, ako dizajn doma bude išao u korak sa tehnologijom. U nastavku članka vam donosimo video prilog o njihovoj vitrini, koja vam se možda na prvu učini posve običnom, ali ubrzo ćete da saznate šta je to što ovaj komad namještaja čini tako jedinstvenim i posebnim.

Komentari na društvenim mrežama su ovaj put bili različiti, te dok su se pojedincima ovakve ideje zaista dopale, pa su iz tog razloga ostavljali brojne komentare pune riječi hvale za inovatore, bilo je i onih koji su skeptični oko toga koliko dopuštamo tehnologiji da se uvuče u sve pore našeg života.

Iako je razvoj tehnologije zaista uspio da doprinese i razvoju ljudskog roda, neki se pitaju gdje je granica do koje čovjek smije da ide kada je ovo u pitanju, te kada će naši izumi da postanu pametniji i od ljudskog roda, te kakve će to posljedice da ima?

Komentari