Notes160x600
Rollup
Na internetu je objavila da prodaje nevinost svoje kćerke (13): Kada se Irina sastala sa kupcem, pokajala se istog momenta

Na internetu je objavila da prodaje nevinost svoje kćerke (13): Kada se Irina sastala sa kupcem, pokajala se istog momenta

U današnjem članku vam donosimo priču koja će vam zalediti krv u žilama. Naime, riječ je o majci koja je pokušala da preko Interneta proda nevinost svoje kćerke koja je u tom trenutku imala samo 13 godina.

Irina Gladkikh je oglas postavila na internetu, a nedugo poslije toga su se javile i prve ponude. Nakon što je procijenila koja joj je najbolja, sa svojom djevojčicom se uputila u Moskvu, gdje su po planu trebale da se sastanu sa bogatašem koji je bio spreman platiti 25.000 za djevojčicu, na što je njena majka pristala.

Ipak, na svu sreću, Irina i njena prijateljica koja joj je pomagala u ostvarenju njenog plana nisu uspjele da ga izvedu, kako su uhapšene dok su primale dogovorenu svotu novca od navodnog klijenta, koji je zapravo bio policajac na tajnom zadatku.

Nakon što je policija došla do informacija šta je Irina pokušavala da učini, napravili su misiju koja je prošla uspješno, pa su tako uspjeli da sačuvaju djevojčicu od zlih namjera njene majke, koja se suočava sada sa zatvorkom kaznom u trajanju od 10 godina, nakon što ju je sud optužio za trgovinu ljudima.

Nažalost, ovo nije jedini slučaj trgovine ljudima, a nije ni rijetkost da djevojke, ali i mladiće „žrtvuju“ članovi njihovih porodica. U nerazvijenim zemljama se to još češće događa, a da se o tome ni ne govori u javnosti, kako su oni koji profitiraju od trgovine ljudima upleteni u svaku sferu političkog i javnog života i vlasti, pa tako drže konce u svojim rukama sve vrijeme.  

Komentari