Notes160x600
Rollup
Na graničnim prelazima velike kolone: Pogledajte gdje se najmanje čeka

Na graničnim prelazima velike kolone: Pogledajte gdje se najmanje čeka

Duge kolone vozila zabilježene su na GP Doljani gdje se na izlazu iz naše zemlje čeka do 1 sat. 

Svima onima koji namjeravaju ljetovati na Dubrovačkoj regiji preporučujemo korištenje graničnih prelaza Čepikuće i Ivanica, a onima koji se kreću ka Makarskoj rivijeri i sjevernije, preporučujemo granične prelaze Bijača, Crveni Grm i Gabela Polje, gdje su zadržavanja znatno kraća.

Na sjeveru najveće gužve zabilježene su na GP Bosanska Gradiška gdje se trenutno  na ulazu u našu zemlju čeka do 30 minuta.  Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

S obzirom na to da se i danas očekuje toplo vrijeme , vozače savjetujemo da duža putovanja planiraju u jutarnjim ili večenjim satima, a ukoliko ipak putuju u toku dana, da prave češće pauze.

Saobraćaj se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama sa aktuelnim sanacionim radovima.

Izdvajamo autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralne puteve: M-6 Čapljina-Ljubuški, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-16.2 Prozor-Bugojno, M-4 Priboj-Simin Han, M-4 Banja Luka-Čelinac i M-15 Ključ-Sanski Most, kao i magistralni put M-5 Sarajevo tranzit, te magistralne puteve na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Komentari