Notes160x600
Rollup
NA GRANICAMA ZADRŽAVANJA I DO SAT VREMENA: Ovo su putevi sa aktuelnim radovima…

NA GRANICAMA ZADRŽAVANJA I DO SAT VREMENA: Ovo su putevi sa aktuelnim radovima…

Na putevima u Bosni i Hercegovini danas se saobraća uz povoljne uslove za vožnju i pojačan promet vozila.

Na autoputu A-1 Lepenica-Tarčin, na  izlazu iz tunela Grab, zbog sanacionih radova saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima moguće je sporije saobraćanje, a izdvajamo  magistralne puteve: M-17 Buna-Tasovčići, M-17 Jablanica-Mostar, M-17 Topčić Polje-Lašva, M-17 Jošanica-Stup, M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Caparde, kao i magistralne puteve na području  Prozora (M-16.2), Olova (M-18) i Livna (M-6.1).

Na graničnom prelazu  Bosanska Gradiška na ulazu u zemlju čeka se oko 1 sat, a na izlazu iz zemlje oko 40 minuta. Na graničnom prelazu Bosanski Brod zadržavanja pri prelasku granice u oba smijera su od 30 do 45 minuta. Na graničnom prelazu Prisika na izlazu iz naše zemlje čeka se od 30 do 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su trenutno od 15 do 30 minuta. Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja  vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Komentari