Notes160x600
Rollup
Muž je upitao svoju suprugu zbog čega ne jede: Rekla mu je da ne može jesti kad vidi prljave ruke njegove majke

Muž je upitao svoju suprugu zbog čega ne jede: Rekla mu je da ne može jesti kad vidi prljave ruke njegove majke

Svi su svjesni koliko svaka majka uloži napora i truda da bi odgojila svoju djecu, te zaista će se rijetko koja zbog toga požaliti. Ipak, često se zna desiti da, nakon što djeca osnuju sopstvene porodice, da nevjeste ili zetovi nisu baš zadovoljni roditeljima svojih supružnika, pa se tu nerijetko javljaju i sukobi. Jednu sličnu priču vam donosimo u današnjem članku, a riječ je o ženi koja nije mogla da podnese da gleda majku svog muža.

Naime, nekoliko dana poslije vjenčanja, supruga je odlučila da ne jede sa svojim mužem i sa njegovom majkom, a kada je on došao do nje da je upita da li je bolesna, ona mu je odgovorila da ne može da jede ono što je njegova majka spremila svojim prljavim, staračkim rukama. Zamolila ga je da je što prije pošalje u starački dom, ako želi da ostane s njom.

On joj je poručio da će razmisliti, a idući dan su išli na ručak kod njenih roditelja. Na njegovo veliko iznenađenje, njegova majka je jela u drugoj sobi, a kad je on upitao zbog čega ne jedu svi zajedno, supruga mu je poručila da joj je ona rekla da ode u drugu sobu, dok su je njeni roditelji u tome podržali.

U tom trenutku je mladić ustao i otišao po svoju majku, te roditeljima i svojoj sada već bivšoj supruzi poručio da on ne može da jede gledajući njihova prljava srca, te je taj dio svog života ponosno ostavio iza sebe i vratio se kući sa svojom majkom.

Komentari