Notes160x600
Rollup
Montažne kuće čija je cijena oko 6.000 eura: Konačno su se pojavile i na našim prostorima

Montažne kuće čija je cijena oko 6.000 eura: Konačno su se pojavile i na našim prostorima

U posljednje vrijeme su u svijetu zavladale takozvane montažne kuće, koje su jeftinija alternativa za one koji traže novi dom za sebe i svoju porodicu.

Nije prošlo dugo prije nego su se one pojavile i kod nas, a nedavno su predstavljene i na Međunarodnom sajmu građevinarstva koji se održavao u Beogradu, gdje su ubjedljivo privukle najviše pažnje. Tu su gostovali brojni poznati izlagači koji su došli iz svih dijelova svijeta, a ipak su ove kuće najviše impresionirale posjetitelje.

Naime, ono što ih čini tako posebnim jeste što se mogu sagraditi za čak 6.000 eura, a riječ je o kući koja ima 31 kvadrat. Montažna kuća od 100 kvadrata na kraju košta 16.000 eura, dok ukoliko odaberete opciju da kupite u potpunosti opremljenu kuću, to će vas koštati 25.000. Kad uporedite ove cijene sa cijenama običnih kuća i stanova, uvidjet ćete da je riječ o velikoj razlici, iz mnogo razloga.

Razlog iz kojeg su ove kuće sve popularnije jeste što su ekološki prihvatljivije, ekonomičnije, a odlične su i kada je u pitanju održavanje. Najveća prednost jeste što je useljavanje u ove kuće tako brzo, a materijal od kojih se one prave može da izdrži i preko stotinu godina.

Populacija koja se najčešće odlučuje za ovakve kuće jesu mlađi parovi, koji nisu spremni da se vezuju za ogromne kredite samo kako bi kupili stan ili kuću koja ima sutra možda neće odgovarati i koju će morati da prodaju ili iznajmljuju. Montažne kuće su sve popularnija solucija, a morate se složiti da će sigurno postati pravi trend u budućnosti.

Komentari