Notes160x600
Rollup
Momak iz Tuzle koji je plakao na bini Granda jer je živio u užasnim uvjetima: Ono što se kasnije dogodilo s njim niko nije očekivao

Momak iz Tuzle koji je plakao na bini Granda jer je živio u užasnim uvjetima: Ono što se kasnije dogodilo s njim niko nije očekivao

Najgledanije muzičko takmičenje u regionu je svakako Zvezde Granda, koje već godinama prate svi ljubitelji muzike na prostorima država bivše Jugoslavije, ali i šire, pa je tako ovo takmičenje omiljeno i kod onih koji žive u dijaspori.

Na bini ovog natjecanja su se izmijenila brojna lica i talenti, a mnogi od njih su tako postali i uspješni muzičari, pjevači i pjevačice, pa ih danas gledamo kako napreduju. Ipak, neki od njih su ostali zapamćeni po tome kakve su emocije izazvali kod publike, a jedan dečko iz Tuzle, po imenu Almir Zukić je dobio ogromnu naklonost članova žirija zbog svoje skromnosti.

Kada je ovaj mladić prije dvije godina, pričao svoju tužnu ispovijest, publika je plakala s njim. Naime, on je priznao da je živio u kući bez struje, a da je svojevremeno svoje školske obaveze obavljao uz svijeću. Prošao je mnogo toga, vanredno je završio osnovu školu, u trošnoj kući je živio čak osam godina, dok su njegovi vršnjaci uživali. Tada nije imao ničiju podršku, a danas je situacija potpuno drugačija.

Završio je takmičenje u drugom krugu, ali je njegov talenat prepoznat i jedno vrijeme je bio itekako popularan, ali nažalost, njegova slava je počela da opada, a finansijski problemi su se ponovo javili.

On nije odustao, pa planira ponovo da se prijavi kao takmičar u Zvezde Granda koje su mu već jednom pružile priliku da se bavi onim u čemu stvarno uživa, a ovaj put planira da tu priliku itekako iskoristi mnogo bolje nego što je to učinio zadnji put kad se takmičio na ovoj sceni.

Komentari