Notes160x600
Rollup
Mnogi bi ovo rado pojeli: Liči na meso, a ostat ćete bez teksta kad saznate o čemu je riječ (Video)

Mnogi bi ovo rado pojeli: Liči na meso, a ostat ćete bez teksta kad saznate o čemu je riječ (Video)

Nedavno je jedan restoran, koji je inače na daleko poznat po dimljenom mesu odlučio da u svoju ponudu uvrsti i nešto što će se dopasti mnogim vegetarijancima i veganima.

Naime, restoran Duck’s eatery, koji se nalazi u Njujorku je odlučio da u svoju ponudu uvrsti i nešto dosad neviđeno, a riječ je o dimljenoj lubenici koja neodoljivo podsjeća na najljepše komade sočnog i ukusnog mesa. Kuvar i vlasnik restorana, Vilijam Horvic je došao na ideju razmišljajući o tome kako da napravi veći izbor za one koji ne jedu meso.

Njihov restoran je već godinama poznat upravo po dimljenom mesu, a ovaj put su učinili istu stvar koju već hiljadama godina rade sa mesom, samo što su ovaj put to učinili sa lubenicom. Možda se njihove tehnike učine na prvi poznat čudne, ali je činjenica da je riječ o ukusnom obroku, ili barem tvrde tako oni koji su isti probali.

Za pripremu dimljene lubenice je potrebno barem 4 do 6 dana, a lubenica se sa korijanderom potapa u vodu, mješavinom soli i origanom. Tajni sastojak ovog sočnog jela jeste hrastov pepeo, poslije kojeg lubenica nakon dimljenja ima na sebi kožicu koja baš podsjeća na onu na mesu.

Nakon što lubenica odstoji dovoljno u vodi sa već spomenutim sastojcima, ona se vadi, suši i dimi pola dana, poslije čega se gornja površina zasječe, a onda se ona proprži u maslinovom ulju, ruzmarinu, ali i njenim sokovima. Od jedne lubenice se može servirati obrok i za tri osobe, a cijena je 75 dolara. U nastavku pogledajte kako to izgleda.  

Komentari