Notes160x600
Rollup
Mjesec dana se tuširala samo hladnom vodom: Ono što se njoj desilo nije mogla ni sanjati

Mjesec dana se tuširala samo hladnom vodom: Ono što se njoj desilo nije mogla ni sanjati

Iako na samom početku tuširanje potpuno hladnom vodom nije bilo uopšte prijatno iskustvo za ovu Ruskinju, kada je shvatila da se odražava na njen izgled, ostala je ustrajna u tome.

Tatjana Lazarevskaja je jedna od mnogih koji su priznali da se tuširaju potpuno hladnom vodom. Većina je počela iz neobičnih razloga, a za Tatjanu je to bilo podsjećanje na iskustvo kad je plivala u Bajkalskom jezeru u kojem je temperatura iznosila devet stepeni. Tad je osjećala energiju kao nikad do tad, pa je ponovo željela da to iskusi.

Ipak, kad je počela da praktikuje ovaj običaj, nije imala velika očekivanja jer je i inače do tad bila zaista energična osoba i nije često bila bolesna. Ipak, velika promjena je svejedno stigla poslije toga, a samo dvije sedmice nakon što se počela tuširati hladnom vodom, shvatila je da joj više nije potrebno osam sati sna, te da je sedam sati potpuno dovoljno da se ona sada osjeća odmorno i spremna za novi dan.

Za sve koji su voljni da pokušaju ono što Tatjana preporučuje, savjetuje im da se postepeno izlagaju mlazu hladne vode, te da daju sebi vremena, kako će im tek poslije možda sedmicu dana taj osježaj da bude prijatan, kako je mozgu potrebno vremena da se navikne.

Za stvaranje prave navike je pak potrebno tri mjeseca, ali će prve prednosti biti uočljive i prije toga. Tuširanje hladnom vodom će ojačati vaš imunitet, ubrzati metabolizam, a na taj način će vam pomoći i da izgubite višak kilograma. Ubrzava i cirkulaciju, a kožu čini elastičnijom.

Komentari