Notes160x600
Rollup
Liječite se od depresije muzikom i pjevanjem

Liječite se od depresije muzikom i pjevanjem

Muče vas konstantno neke stvari koje se odvijaju pred vašim očima, padate u depresiju i nikako nemate neku adekvatnu pomoć koja će da vas digne iz nje i da vas osvijesti.

Muzika je dobro sredstvo pomoći da uklonite depresiju i razmišljanja o svim tim stvarima i problemima.

Muzičko obrazovanje ubrzava razvoj mozga kod male dece, posebno u područjima koja su odgovorna za obradu zvuka, razvoj govora, percepciju govora i veštine čitanja, navedeno je u studiji naučnika Univerziteta u Kaliforniji.

Istraživanja pokazuju da dodavanje muzičke terapije u liječenje poboljšava društveno funkcionisanje lica sa šizofrenijom kao i samostalni tretman za smanjenje depresije i hroničnih bolova.

Početni rezultati studije, objavljeni u naučnim časopisima, pružili su dokaz o prednostima takvog obrazovanja u vrijeme kada su mnoge škole izbacile ili smanjile muzički i umjetnički program.

Studija je pokazala da muzička nastava ubrzava sazrevanje slušnog puta u mozgu i povećava njegovu efikasnost.

Djeca uče da sviraju instrumente, kao što je violina, u ansamblima i grupama i vježbaju do sedam sati nedeljno. Naučnici su uporedili djecu-muzičare sa vršnjacima koji treniraju fudbal i onima koji nemaju dodatne programe.

Preporuka je i da kada tražite izlaz iz depresije puštajte sebi omiljene pjesme koje će vas podići nan oge da đuskate ili pjevušite, jer tako zaboravljate probleme i posvećujete se samo vama.

Komentari