Notes160x600
Rollup
LAŽNE GATARE IZ SARAJEVA PLJAČKALE KLIJENTE: Budvanki iz kuće ukrale 800 eura

LAŽNE GATARE IZ SARAJEVA PLJAČKALE KLIJENTE: Budvanki iz kuće ukrale 800 eura

Crnogorska policija uhapsila je dvije djevojke iz Sarajeva koje su osumnjičene da su pokrale ženu iz Budve. One su, prema navodima policije, iz kuće ukrale veću sumu novca.

Policija je uhapsila dvadesetsedmogodišnju Nadiu Omerović i osamnaestogodišnju Andželinu Seferović, koje su osumnjičene da su opljačkale ženu S.B. iz Budve, te da su iz njene kuće odnijele 800 eura.

Kako je saopšteno iz policije, uhapšene djevojke su se predstavljale kao „gatare“ i tako turistima, ali i mještanima uzimali novac, gledajući im u karte ili dlan. Bile su vješte, uspjele su manipulisati klijentima, te su im govorile ono što oni žele da čuju. Dok je jedna „proricala“ sudbinu, druga je koristila nepažnju klijenata, te ih pljačkala.

Također, uigrana taktika im je pošla za rukom, te ih je u kuću pustila i Budvanka kojoj su pokucale na vrata i ponudile svoje usluge.

“Čim su prešle prag, Nadia je „otvorila karte“ i Budvanki pričala šta je u budućnosti očekuje, dok je Andželina čekala trenutak nepažnje očarane domaćice. Dok je Budvanka pažljivo slušala šta joj gatara priča, Andželina je uspjela da otvori ladicu u dnevnoj sobi, gdje je našla 800 eura. Spakovala je pozamašnu svotu novca u torbu i dala znak koleginici da je posao obavila. Nadia je ubrzo završila sa gatanjem i njih dvije su otišle iz kuće”, kazali su u policiji.

Pokradena Budvanka je nakon nekoliko sati vidjela da nema novca, nakon čega je pozvala policiju.

Nakon što je Budvanka sve, do u detalje, opisala policiji, inspektori su nedaleko od Starog grada pronašli i priveli osumnjičene djevojke. Sarajke su predate zamjeniku osnovnog državnog tužioca u Kotoru, koji im je na teret stavio krivično djelo krađa.

Komentari