Notes160x600
Rollup
Kuće koje koštaju 6.000 eura: Na pametan i jeftin način možete da riješite konačno stambeno pitanje

Kuće koje koštaju 6.000 eura: Na pametan i jeftin način možete da riješite konačno stambeno pitanje

Skoro svakog dana ljudi su fascinirani novim izumima i idejima koje se predstavljaju na raznim sajmovima širom svijeta, a u današnjem članku vam donosimo nešto što bi vrlo lako moglo da postane budućnost arhitekture.

Na internacionalnom sajmu građevinarstva koji se održavao u Beogradu, jedna od ideja koje su privukle najviše pažnje je u svakom slučaju bila ideja takozvane „montažne kuće“. Ono što čini ovu kuću tako atraktivnom za klijente, posebno one mlađe, samce i mlade bračne parove, koji se ne nalaze u dovoljno stabilnoj finansijskoj situaciji da mogu sebi priuštiti neke velike investicije, jeste što su ove kuće negdje od četrdeset do pedeset posto jeftinije od svega što je predstavljeno na tržištu.

Impresivno je to što 31 kvadratni metar ovakvog prostora košta oko šest hiljada eura, dok stambena kuća koja obuhvata površinu od stotinu kvadrata može da se kupi po cijeni od šesnaest hiljada eura. Još jedna prednost jeste što su odmah useljive, a uz to su tople i građene u skladu sa ekološkim standardima.

Što se tiče elementarnih nepogoda, ovakvi domovi su zaista stabilniji od klasičnih kuća, pa tako naprimjer dok su bile poplave u Obrenovcu, nijedan montažni objekat nije nastradao usljed podivljalih voda.

Isto tako većina proizvođača, posebno kompanije iz Srbije koje se bave montažnim kućama, koriste materijale koji ne gore, kako bi zaštitili klijente i svoje objekte od slučaja eventualnih požara, koji nerijetko znaju da u potpunosti ostave ljude bez krova nad glavom, barem je prije tako bilo dok su se gradile samo one klasične kuće za koje smo svi prije bili.

Komentari