Notes160x600
Rollup
KREĆETE NA PUT VEČERAS: Ovakva je situacijama na cestama

KREĆETE NA PUT VEČERAS: Ovakva je situacijama na cestama

Povoljni uvjeti za vožnju i povremeno pojačan promet vozila karakterišu danas saobraćajnu situaciju u BiH.

Na autoputu A-1 (Zenica-Tarčin i Zvirovići-Bijača) nema vanrednih ograničenja, dok je na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16, u ovisnosti od pravca kretanja.

Danas od 18 do 24 sata na magistralnom putu M-6 u mjestu Gorica obustavljen je saobraćaj za putnička vozila koja se kreću iz pravca Gruda prema Imotskom (RH). Ova vozila preusmjerena su na obilaznicu, dok  se teretna vozila i autobusi, kao i vozila iz suprotnog smijera, kreću usporeno na ovoj lokaciji.

Na putevima sa aktuelnim radovima moguće je usporeno saobraćanje, a izdvajamo  magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar,  M-4 Banja Luka-Čelinac,  M-18 Priboj-Simin Han i M-4 Simin Han-Caparde, kao i magistralne puteve na području  Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18) i Livna (M-6.1).

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.  Zbog radova na području Hrvatske, na GP Orašje-Županja  vozila saobraćaju usporeno u oba smijera.

Apelujemo na vozače da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Komentari