Notes160x600
Rollup
Konačno možete da očistite svoju šolju od svih bakterija: Domaća pasta koja će je učiniti blistavom

Konačno možete da očistite svoju šolju od svih bakterija: Domaća pasta koja će je učiniti blistavom

Što se tiče vašeg doma, najbitnije je da redovno održavate higijenu svog kupatila, kako se ubjedljivo najviše bakterija u svakoj kući skuplja u toj prostoriji, posebno na toaletskoj šolji.

Postoje brojna sredstva koja se mogu iskoristiti za čišćenje kupatila općenito, pa tako i šolje, ali ipak, svi znaju da se u njima nalaze brojne hemijske supstance koje su itekako štetne kako ćete ih vi kasnije udisati, a uvijek rizikujete da u kontakt dođu i mala djeca ili kućni ljubimci, ako ih imate. Zbog toga, u današnjem članku vam donosimo alternativno rješenje koje bi vas moglo zaista da obori s nogu ako ga probate.

Svi koji su bili radoznali dovoljno da isprobaju ovu pastu za čišćenje svog kupatila, nisu se pokajali, kako je riječ o itekako korisnom sredstvu koje može da obavi isti posao i napravi isti učinak kao i silna, skupocjena hemijska sredstva, a uz to ćete samo uspjeti da uštedite novac.

Sastojci koji vam trebaju jesu dvije kašike soda bikarbone, jedna kašika deterdženta za suđe, eterično ulje lavande, eukaliptusa, mente, te još pripremite i neku posudu u kojoj ćete moći da promiješate ove sastojke, sve dok ne budete imali kremastu, srednje gustu pastu koja će postati sve što vam treba za održavanje higijene vašeg doma.

Ako ovu pastu stavite na četku koju inače koristite za čišćenje WC školjke, te ako njom iščetkate unutrašnjost šolje, neophodno je da je tako ostavite da odstoji, kako bi djelovala barem sljedećih deset minuta, a tek onda povucite vodu, i ostat ćete sigurno oduševljeni rezultatima.

Komentari