Notes160x600
Rollup
Kod ginekologa je doživjela šok i poniženje: Njena ispovijest će vas sigurno razbijesniti

Kod ginekologa je doživjela šok i poniženje: Njena ispovijest će vas sigurno razbijesniti

Kada je riječ o statističkim podacima oko žena koje ne izvršavaju redovno svoje ginekološke preglede, riječ je o poražavajućim podacima koji će vas naljutiti kad shvatite koliko žene zapravo ne vode računa o svom zdravlju, te da bi se broj umrlih od raka itekako mogao da smanji redovnim sistematskim ginekološkim pregledima koji su nešto posve normalno i ustaljeno svugdje u svijetu, osim u regionu.

Ono što je još fascinantno jeste to što se većina žena odlučuje da svoje preventivne ginekološke preglede obavlja pak u privatnim ordinacijama, što nikako ne prija njihovom džepu, ali ipak većina njih ne žali da na to da novac poslije lošeg iskustva koje su imale u Domu zdravlja, gdje se to sve obavlja rekordno brzo, te gdje ginekolozi pacijenticama posvete svega po dvije minute svog vremena. Upravo iz tih razloga, one odlučuju da daju svoj novac, ali da ih barem neko pregleda kako bi i trebalo zapravo.

Smiling doctor with tablet at a meeting

Ovih dana je neko od korisnika sa društvenih mreža zabilježio da se sada od dama zahtjeva da dođu u suknji, kako bi same sebe poštedile od poniženja da se šetaju gole pored drugih pacijentica koje tu čekaju svoj red, te koje će morati da prođu kroz istu tu torturu. Kad čujete ovakve priče, zapitate se u kojem vijeku živite, ali ipak, takva je situacija za sve koji žive u regionu.

Bez obzira na sve, zaista ne biste trebali odgađati posjete ginekologu, kako nikad ne možete biti u potpunosti sigurni da vam ne prijeti neka opasnost koju biste mogli riješiti ako se otkrije na vrijeme.

Komentari