Notes160x600
Rollup
Kažite ZBOGOM nesanici uz OVE trikove

Kažite ZBOGOM nesanici uz OVE trikove

Većina portala prenosi savjete kako se osloboditi nesanice, kako smiriti um prije spavanja, kako ostati naspavan i slično. Direktor Northumbria Jason Ellis je za Daily Mail istakao neke trikove koji su jednostavni za isprobati kako bolje spavati. Istraživanja su provedena u centru za istraživanje sna.

Evo nekih od njih :

1. Prije nego odete u krevet ili planirate vrijeme kada ćete, na dva sata ranije napišite sutrašnje zadatke. Ukoliko sačinite listu najvažnijih TO DO stvari nećete se buditi u snu jer ste mislili da ste nešto zaboravili.

2. Kada napravite tu listu, napravite i onu šta ste uradili kako bi ste shvatili da li ste uopće spremni za novi dan i za obaveze sutra.

3. Uvijek imajte onaj jedan poseban papir na kojem ćete hvaliti sami sebe za stvari koje ste postigli taj dan. Budite sami sebi vjetar u leđa jer tako ćete mozgu poslati poruku da ste postigli ciljeve i sa nesanicom.

4. Zapišite kako je prošao vaš dan jer tako onda nećete razmišljati prije spavanja o događajima koji su se desili, tako ćete mozgu samo otežati u pronalaženju stvari o kojima bi se brinuli.

5. Prije nego zaspite odložite telefon na pola sata nego ste planirali leći kako svjetlost sa ekrana ne bi uticala na vaše oči čak i kada legnete.

 

 

 

 

 

 

Komentari