Notes160x600
Rollup
Jedinstvena imena za dječake i djevojčice koja su kod nas rijetka: Imaju uz to i divna značenja

Jedinstvena imena za dječake i djevojčice koja su kod nas rijetka: Imaju uz to i divna značenja

Kada je u pitanju biranje imena za dijete, mnogi roditelji bi najradije da svom djetetu daju neko ime koje nije tako često, kako su njima njihova djeca posebna, pa žele da ih kao takve doživljava i društvo.

Ipak, to i nije baš uvijek moguće, te koliko god da se vi trudite da budete kreativni, ipak može da vam se potrefi da baš neko u vašoj okolini da svom djetetu isto ime, te da vaš plan za koji ste mislili da je bez mane ipak propadne. U današnjem članku vam donosimo neka rijetka imena, koja nikad neće izgubiti svoju jedinstvenost, pa tako s njima ne možete da pogriješite.

Vigo

Ukoliko čekate dječaka, ovo ime je jedno o kojem biste trebali da razmislite. Riječ je o skandinavskoj riječi koja je ekvivalent pridjeva „osebujan“.

Idris

Ovo ime u velškoj kulturi označava strastvenog gospodara, dok se u arapskim zemljama prevodi kao „tumač“.

Tibor

Ovo ime je bilo jako bitno starim Slavenima, koji su ovom rječju obilježavali svoje sveto mjesto.

Aria

Ukoliko tražite ime za djevojčice, onda bi se ovo ime trebalo da nađe na vašoj listi, kako Aria čak na dva drevna jezika, na hebrejskom i aramejskom znači lavica.

Gea

Ovo ime potiče od grčke riječi, koja označava zemlju.

Rozalija

Ovo ime je jako popularno i omiljeno na području Italije, Portugala, kao i Španije, te potiče od riječi „rosa“, a ne možete se ne složiti da zaista zvuči lijepo i na našim jezicima, a opet je riječ o unikatnom imenu koje još nije pretjerano popularno.

Komentari